Pasja gotowania to ciągłe odkrywanie nowych smaków i produktów. Znajdziesz tutaj moje przepisy na smaczne, pożywne i ładnie wyglądające dania. Siła musi być !! ;) - Bajceps Kulinarny
sobota, 19 kwietnia 2014
Świąteczne jajko z farszem z żółtka i łososia - PYCHA
To prosta odmiana zwykłego jajka gotowanego, jedzonego z majonezem. Ta wersja zamiast żółtka posiada jajko wypełnione wcześniej przygotowaną masą żółtko + łosoś wędzony + majonez + sól + pieprz + szczypiorek. Do dzieła. Za przepis dziękuję Agnieszce :).
niedziela, 30 marca 2014
Przepis na małże po prowansalku w białym winie wg Kurta Schellera
Małże w białym winie to niezwykle zdrowe, pełne witamin, lekkie, szybkie i przepyszne danie, które łatwo można zrobić w domu. Świeże małe dostaniemy np. w Makro. Poniżej przepis według Kurta Schellera - szkolenie z kuchni śródziemnomorskiej.
sobota, 15 marca 2014
Pomidory nadziewane kozim serem wg Kurta Schellera
Poniżej przedstawiam przepis na pomidory nadziewane kozim serem wg Kurta Schellera. Przepis poznałem na szkoleniu z kuchni śródziemnomorskiej, które odbyło się w Warszawie.
sobota, 1 marca 2014
Tarta z porów z serem feta według Kurta Schellera
Tarta z porów z serem feta to jedno z dań, które poznałem na dwudniowym szkoleniu z kuchni śródziemnomorskiej według Kurta Schellera. Wśród 15 dań, mogę śmiało powiedzieć, że tarta z pora jest moim faworytem - lekka, zdrowa, szybka i mega smaczna.
niedziela, 23 lutego 2014
Przepis na Krewetki Tygrysie w sosie, smażone z czosnkiem i CHILI na białym winie
Krewetki tygrysie to niesamowicie pyszny owoc morza - dietetyczny, pożywny i robi się w kilka minut. Polecam przepis na krewetki na maśle i oliwie z czosnkiem, chili, pietruszką i białym wytrawnym winem. Zaczynamy !!
sobota, 15 lutego 2014
Hummus, czyli przepis na pastę z ciecierzycy wg Kurta Schellera
Hummus, humus, pasta z cieciorki, ciecierzycy czy grochu włoskiego to jedna ta sama przepyszna i zdrowa pasta, która bije rekordy popularności w polskich kuchniach i nie tylko.
Poniżej znajdziecie przepis na humus wg Kurta Scheller. Jest delikatna w smaku, jeśli lubicie ostrzejszą można dodać więcej czosnku lub pieprz syczuański.
Poniżej znajdziecie przepis na humus wg Kurta Scheller. Jest delikatna w smaku, jeśli lubicie ostrzejszą można dodać więcej czosnku lub pieprz syczuański.
niedziela, 9 lutego 2014
Chłodnik Cordoba, czyli chłodnik pomidorowy wg Kurta Schellera
Osobiście nie jestem fanem chłodników, ale Cordoba z pomidorów ... totalnie mnie rozwalił. Spróbujcie, jest prosty w przygotowaniu, bardzo smaczny i bije pomidorową na głowę ;).
niedziela, 2 lutego 2014
Zapiekanka mięsna z fetą po bułgarsku - przepis
Przepis na poniższą zapiekankę mięsną dostałem już jakiś czas temu od mojej koleżanki Patrycji. To wspaniała kompozycja mięsa mielonego, sera feta, papryki, pomidorów i jajek.
sobota, 25 stycznia 2014
Dobry przepis na CIASTO DO PIZZY. Jak zrobić domową pizzę ?
Ten przepis na ciasto do pizzy dostałem od koleżanki i wszystko się w nim zgadza. Pizza wychodzi idealna nawet z pieca gazowego bez termoobiegu (tak, ciągle taki mam ;)). Podaje też składniki oraz sposób ich ułożenia tak jak lubię najbardziej w kilku wariantach - mozzarella, salami, pieczarki, oregano, sos pomidorowy.
niedziela, 19 stycznia 2014
Pasta z łososia wędzonego z twarożkiem i szczypiorkiem - przepis
Poniżej mój przepis na pyszną pastę z łososia z twarogiem i szczypiorkiem. Idealnie smakuje ze świeżym ciepłym i chrupiącym chlebem.
rys.1 wieczorna pasta z łososia z twarożkiem i szczypiorkiem.
Subskrybuj:
Posty (Atom)