niedziela, 19 stycznia 2014

Pasta z łososia wędzonego z twarożkiem i szczypiorkiem - przepis

Poniżej mój przepis na pyszną pastę z łososia z twarogiem i szczypiorkiem. Idealnie smakuje ze świeżym ciepłym i chrupiącym chlebem.
pasta z łososia na świeżym chelbku
rys.1 wieczorna pasta z łososia z twarożkiem i szczypiorkiem.




Składniki na pastę łososiową:
200g łososia wędzonego
200g twarożku
szczypta pieprzu
szczypta soli
1-2 łyżeczki soku z cytryny
1/3 pęczka szczypiorku
blender

Co robimy ?
  1. Dzielimy łososia na kawałki i wyjmujemy ości.
  2. Wkładamy łososia do blendera, dodajemy twarożek, sól, pieprz, sok z cytryny i miksujemy.
  3. Dodajemy pokrojony drobno szczypiorek.
  4. Świeży, cieplutki chleek smarujemy tak uzyskaną pastą z łososia i zajadamy :).
Smacznego.

1 komentarz:

Odpowiem na Twój komentarz jak tylko go przeczytam :) Nie spamujemy :).