sobota, 19 kwietnia 2014

Świąteczne jajko z farszem z żółtka i łososia - PYCHA



To prosta odmiana zwykłego jajka gotowanego, jedzonego z majonezem. Ta wersja zamiast żółtka posiada jajko wypełnione wcześniej przygotowaną masą żółtko + łosoś wędzony + majonez + sól + pieprz + szczypiorek. Do dzieła. Za przepis dziękuję Agnieszce :).




Co potrzebujesz dla 5 os.:
  • 10 jajek od szczęśliwych kurek ugotowanych na twardo i obranych
  • 100 g łososia wędzonego - drobno posiekanego
  • pół pęczka szczypiorku drobno posiekanego
  • 2 łyżki majonezu 
  • sól, pieprz
Co robimy ?
  1. Jajka przekrawamy na połówki i wyjmujemy żółtka.
  2. Do dużej miski wkładamy posiekanego łososia, szczypiorek , majonez , 5 żółtek, trochę soli i pieprzu i dziabiemy widelcem, aż uzyskamy zwartą masę. W razie potrzeby można dodać więcej majonezu.
  3. Nakładamy małą łyżeczką do wcześniej wydrążonych jajek. Voila. Smacznego.

3 komentarze:

  1. Wyglądają zjawiskowo, ślinka sama leci… :)

    OdpowiedzUsuń
  2. znakomicie podane:) smakowicie wyszły!

    OdpowiedzUsuń
  3. Zapraszamy do udziału w cotygodniowej akcji dla blogerów, w której mogą powalczyć o nagrody i promocję swojego bloga http://on.fb.me/1s9IoNf

    OdpowiedzUsuń

Odpowiem na Twój komentarz jak tylko go przeczytam :) Nie spamujemy :).